sobota, 18 lutego 2012

Kukurydziane kruszynki.

Jeżeli macie nadmiar płatków kukurydzianych albo znudziły się wam płatki w mleku to polecam coś słodkiego....

Potrzebujemy:

12,5 dag masła
pół szklanki cukru
2 łyżki miodu
2 łyżki kakao
dowolne bakalie
25 dag płatków kukurydzianych (dałam mniej)

Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier, kakao i miód. Wszystko łączymy żeby nam się dobrze rozpuściło. Dodajemy bakalie, na koniec płatki kukurydziane i wszystko razem mieszamy.
Płatków nie powinno być za dużo, żeby zbytnio się nie kruszyło po zastygnięciu ale też nie za mało, żeby się wszystko dobrze połączyło.
Przygotowaną masę wkładamy do przygotowanej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do zastygnięcia. Przed podaniem masę dzielimy na kawałki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz