poniedziałek, 13 czerwca 2011

Muffiny z otrębami.

Przepis ten znalazłam na opakowaniu otrębów pszennych Kupca. Na obrazku wyglądały całkiem, całkiem więc spróbowałam...

Potrzebujemy:

1 kostka margaryny
1/2 szkl. miodu lub cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 1/2 szkl. mąki
2/3 szkl. otrąb
1 jajko
4 średnie jabłka obrane i starte na średnich oczkach tarki
ok. pół szkl. bakalii

Przygotowanie:
Do margaryny dodać cukier lub miód, jajko i utrzeć. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, otręby,jabłka i bakalie. Delikatnie wymieszać (krótko). Piec ok. 30 min. w temp. 200 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz